Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 april 2021

Initiatiefvoorstel D66 vernieuwde starterslening aangenomen

Afgelopen raadsvergadering diende Loes ten Dolle namens D66 Winterswijk een initiatiefraadsvoorstel in.  Deze starterslening draagt bij aan eerlijke kansen op de woningmarkt, aan perspectief voor die doelgroep. D66 maakt ook echt duidelijk de keus om het voor dat doeleinde in te zetten. Eerder was de motivatie voor versnelling van doorstroom, dat zou in de huidige woningmarkt ook zeker niet het gevolg zijn van deze starterslening. Dat is ook niet ons doel, maar het zou een mooi bijeffect zijn. De huizenmarkt is overspannen ook in onze gemeente, starters kunnen voor nog geen 8% meedingen op die markt. Als we ervoor willen waken dat we niet verder krimpen en vergrijzen moeten we die starters een handreiking doen. De starterslening kan zorgen voor een extra impuls en ervoor zorgen dat starters in Winterswijk meer potentieel hebben op de huizenmarkt.

Het voorstel werd door de voltallige raad ondersteund en aangenomen.

Zie hier het initiatiefvoorstel