Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 april 2021

Motie D66 en GroenLinks jongeren verbinden in coronatijd unaniem aangenomen

Corona haalt niet alleen de wereld van ondernemers en ouderen flink overhoop, maar ook die van jongeren. De gevolgen van de lockdown zijn enorme uitdagingen geworden. Stages gaan in veel gevallen niet door, er is sprake van veel studievertraging en veel bijbanen vallen weg. Steeds meer jongeren voelen zich geïsoleerd en eenzaam. Zij dreigen massaal uit te vallen door psychische problemen. D66 en GroenLinks willen wat voor hen betekenen. Om deze redenen, hebben Maud Schut (D66) en Zohra Khaldi (GroenLinks), door in gesprek te gaan met een aantal Winterswijkse jongeren, een platform bedacht dat niet alleen leuk is, maar ook effectief. Uit eerder ervaringen, bijvoorbeeld in Zwolle, blijkt dit erg succesvol. 

Het gaat hier om het platform Discord. Op dit bestaande platform, bedoeld voor jongeren van 14 tot en met 23 jaar, kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden. De gemeente mag ruimer denken als het gaat over het platform Discord. Om jongeren te verbinden in coronatijd hebben wij samen een motie ingediend. Deze motie werd uiteindelijk mede ingediend door CDA, PvdA en VVD in Winterswijk. Uiteindelijk is deze met unanieme stemmen aangenomen.

Deze motie lees je hier.