Steun ons en help Nederland vooruit

Frank van der Graaf

Steunfractie lid

Winterswijk

Bijna 1 jaar geleden de bewuste keuze gemaakt om Amsterdam te verlaten en naar Winterswijk te verhuizen. Als geboren en getogen Amsterdammer best een grote stap maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de ruimte, rust, natuur en de goede voorzieningen in Winterswijk.  Ik heb Scheidkunde gestudeerd en ben in 1981 gepromoveerd. Al snel heb ik de overstap naar de Information Technology gemaakt, waarbij ik mij vooral heb bezig gehouden met het optimaal benutten van automatisering in het bedrijfsproces. Twee jaar geleden ben ik gestopt met werken en heb dus nu alle tijd voor andere zaken. Dat betreft zowel sport (golf, bridge, wandelen), koken maar ook meedenken/meewerken aan een betere omgeving. Het laatste bijvoorbeeld via het opzetten van een goede informatie website voor de bewoners van de Pas (o.a. over de renovatie van deze wijk) en via de deelname aan de Werkgroep sport voor senioren het stimuleren van ouderen om actief te gaan bewegen.

Al sinds de eerste keer dat ik mocht stemmen stem ik op D66. Dat doe ik omdat deze partij de beste balans weet te vinden tussen het individu en de overheid. Iedere individu is vrij om zijn keuzes te maken (denk aan abortus en euthanasie) en tegelijkertijd is hij/zij ook verantwoordelijk voor een goede samenleving.

De combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid spreekt mij zeer aan bij D66. 

 

Mijn wens voor Winterswijk

Ik hoop dat Winterswijk een goede manier weet te vinden om de mooie en gezonde leefomgeving in stand te houden of zelfs te verbeteren.