Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

“De toekomststoel”

Afgelopen raadsvergadering lag naast de begroting ook de toekomstvisie van Winterswijk ter besluitvorming. Een kort citaat uit die toekomstvisie was: “voor zowel wonen, werken als recreëren, zijn forse stappen gezet op het gebied van klimaat en duurzaamheid. “Dit is een visie die wij als D66 ondersteunen. Wel is D66 van mening we echt keihard moeten blijven inzetten op klimaat en duurzaamheid. Niet roepen vanaf de zijlijn: dit willen we doen en dit onderzoeken we. Nee, inzetten op dóén en UITVOERING!

Dat brengt mij ook bij de ‘toekomststoel’. Wij hebben allemaal niet het eeuwige leven, maar wat we wel meegeven en teruggeven als we er niet meer zijn is onze ‘erfenis’ aan de samenleving. Dan heeft D66 het niet over geld, maar over wat wij teruggeven aan de aarde en onze naasten. Er komt een nieuwe generatie aan, zij zijn onze toekomst. Daar komt de ‘toekomststoel’ van Jan Terlouw om de hoek kijken.

Afgelopen raadsvergadering vroeg ik iedereen op te staan en vroeg ik of iedereen even naar zijn lege zetel of stoel kon kijken. Deze lege plek moeten we ook als een symbolische stoel beschouwen, de stoel waar de ‘toekomst’ op komt te zitten. D66 Winterswijk is van mening dat bij elke energietafel, groot bedrijf of overheidsinstantie er een lege stoel zou moeten zijn. Deze stoel zal symbool moeten staan als onze toekomststoel. Een stoel die er moet zijn voor het realiteitsbesef over de toekomst. De toekomst met een goed klimaat, milieu en waarvoor we nu hard werken om onze erfenis betekenisvol achter te laten.

Gepubliceerd op 13-02-2019 - Laatst gewijzigd op 13-02-2019