Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Goede huisvesting voor senioren

Goede huisvesting voor senioren

Als de kinderen het huis uit zijn en de hypotheek is afbetaald, breekt er voor veel senioren een nieuwe periode aan. Mensen krijgen vaak wat meer tijd om handen en er komen vaak nog wensen. Naast de extra vrije tijd en wensen komen er ook nieuwe zorgen bij. Zorgen die horen bij een nieuwe levensfase. Heb ik wel voldoende pensioen opgebouwd? Krijgen mijn kinderen en kleinkinderen wel dezelfde kansen als die ik gehad heb? Welk zorg heb ik nodig en op welk moment? En kan ik mijn eigen huis blijven wonen?

D66 gaat uit van de kracht van mensen en heeft dan ook een heldere visie als het gaat over de vraag of iemand in zijn eigen huis moet kunnen blijven wonen? Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in eigen omgeving met familie en vrienden dichtbij en je eigen vertrouwde spullen en herinneringen. Als die wens er is koestert D66 Winterswijk dat. Het zelfstandig thuis blijven wonen moet al dan niet in combinatie met zorg mogelijk zijn. Als thuis wonen echt geen optie meer is dan is alleen de beste zorg goed genoeg.

Soms is de zorgvraag niet de doorslag om te vertrekken uit een huis. Ook als het huis te ‘groot’ wordt of als er op latere leeftijd blijkt dat de woning niet meer geschikt is, moet er volgens D66 voldoende betaalbare huisvesting zijn voor deze groep. Er dient in Winterswijk dan ook geregeld gekeken te worden naar goede huisvesting voor senioren.

Gepubliceerd op 05-01-2018 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018