Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Zorg zonder Muren, Winterswijkse Weekkrant

Dank Winterswijkers voor jullie grote opkomst bij de Gemeenteraadsverkiezingen (59%): tien procent boven het landelijk gemiddelde. D66 wil hierbij de winnaars in Winterswijk feliciteren en veel succes wensen. Met elkaar staan we voor grote uitdagingen in de gemeente: decentralisatie, bezuinigingen, transitie jeugdzorg, wetswijzigingen doorvoeren. Dat lukt alleen als we het samen doen en als we dit duurzaam doen, met een gezamenlijke visie!

D66-stemmers, ook bedankt! Dankzij jullie zijn wij als D66 Winterswijk weer onderdeel van de Gemeenteraad. Wij gaan ons met jullie stem inzetten voor onze belangrijkste verkiezingsthema´s: verenigingen, duurzaam ondernemen, transparant bestuur en transparante financiën en zorg zonder muren.

Zorg zonder muren D66 Winterswijk wijkt in één punt in ieder geval duidelijk af van de andere partijen: we willen het geld voor de zorg niet aan gebouwen besteden, maar aan mensen. Geld dat naar stenen gaat, gaat niet naar handen aan het bed!

Eigen regie in de zorg D66 is voor eigen regie in de zorg: dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Wij geloven erin dat zij thuis niet alleen mantelzorg en eerstelijns zorg kunnen krijgen. D66 Winterswijk denkt dat er veel slimmer en goedkoper samengewerkt kan worden ook met de tweedelijns zorg, de specialisten van het ziekenhuis.

Goede zorg De kwaliteit en de prijs van de zorg in de Achterhoek en in Winterswijk is goed. Dit is te danken de professionals: de artsen, verpleegkundigen en verzorgenden, die elkaar snel weten te vinden. Aan deze prijs-kwaliteit verhouding dankt het SKB haar bestaansrecht. Er is geen gebouw dat daar verandering in zal brengen.

Goedkopere zorg  Voor veel diensten van de tweedelijns zorg is een ziekenhuisgebouw of een duur ziekenhuisbed echter niet altijd nodig. Een spreekuur kan net zo goed op een andere en goedkopere plek of bij mensen thuis.

Pilot Regiofinanciering Zorg zonder muren wordt mogelijk als het geld niet uit allemaal verschillende potjes komt, zoals nu. Wij willen de verzekeraar enthousiast maken voor een pilot regiofinanciering in de Achterhoek! Zodat mantelzorgers, huisartsen, verpleeghuizen, zorgaanbieders en zorg-zzp´ers efficiënter met elkaar kunnen samenwerken en echt maatwerk kunnen gaan leveren.

Gepubliceerd op 11-12-2014 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018